Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hitoktatás

Hitoktatónk Vassné Riba Zsuzsanna Máriagyűdről.

 

A következő tanévben is szeretettel várjuk a gyermekek jelentkezését a hit- és erkölcstan órára. A döntéshez az alábbiakban szeretnénk rövid segítséget nyújtani.

Főbb témakörök:

Jézus élete, tanítása, önismeret, emberi kapcsolatok, közösség és környezet.

 

A hit- és erkölcstan óra bekerül a diákok órarendjébe, lehetőség szerint az erkölcstannal azonos időpontban, heti 1 órában.

A hit- és erkölcstanra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi tantárgyra (pl. a hiányzásokat igazolni kell, az értékelés az iskolai pedagógiai programban meghatározottak szerint történik az erkölcstannal megegyező módon,).

Szeretettel hívjuk a diákokat, szüleiket, tanáraikat a már hagyományossá vált tanév kezdő és záró szentmisére!  Havonta egy szombati szentmisén együtt zenghetjük a hittanórákról ismerősen csengő keresztény ifjúsági énekeket. 

A szentségek felvételének lehetősége is adott. Az első szentáldozásra (és gyónásra) a 3. osztályosok készülnek fel a tanóra keretein belül, a 7. és/vagy 8. osztályos gyermekek (létszámtól függően) a bérmálás szentségét vehetik fel. (Néhány alkalommal plébániai felkészítés is szükséges.)

A hittanosok részt vehetnek tanórán kívüli közösségi programokon is. Plébániánk folyamatosan bővülő/megújuló időtöltési  és lelki feltöltődési lehetőséget kínál. Pl.: zenés, diavetítéssel kísért dicsőítés, filmvetítés, zarándokút, nyári táborozás, hittanos farsang, kisebb kirándulások, nyári plébániai kézműves foglalkozás, palacsintázás...

A jó közösségnek megtartó ereje van. Nem kell kitalálni az utat, az egyház Krisztusban gyökerező élete felmutatja a valódi, boldog élet lehetőségét és annak értékeit.

Minden gyermeket szeretettel várunk! Nem feltétel sem az egyházhoz tartozás, sem hogy megkeresztelt legyen a kisdiák. Krisztus mindenkit üdvözíteni akar!

 

##############################################################

Hitoktatás 2015/16

A villányi plébánia hittanos tanulói zömében az általános iskolában zajló, kötelezően választható hit-és erkölcstan oktatás keretein belül vesznek részt hitoktatáson. Az idei tanévben fakultatív, szabadon vállalt heti egy hittanórán a 4. osztályosok és néhány érdeklődő 8. osztályos tanuló vesz részt. (Utóbbiak száma sajnálatos módon igen csekély, hiszen legtöbbjük már hetedikesként, az előző tanévben részesült a bérmálás szentségében.)

A 2015/2016-os tanévben hittanra beiratkozott általános iskolás gyermekek létszáma: 102 fő, az óvodai hittanos foglalkozásokon jelenleg 18 kisgyermek vesz részt.

A hit-és erkölcstan oktatásban alkalmazott tankönyvek:

munkafuzet-borito-01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hittan2boritokis2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jezus-utjan-jarok.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

termek_360.png.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

termek_361.png.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

termek_362.png.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

*******************************************************************

 

Kedves Gyerekek, Szülők, Tanítók, Tanárok!

Szeretettel hívunk mindenkit a tanévnyitó szentmisére szeptember 5-én, 18:30-kor a villányi templomba!

Veni Sancte Spiritus!

Álljunk a tanév kezdetén bizalommal és

teljes ráhagyatkozással Isten elé, hogy feladataink,

kötelességeink és szolgálatunk által megmutatkozzék az Ő

nagysága és mindenhatósága!

Jöjj, Szentlélek Úristen!

 

************************************************************************************

 

Az idei nyáron Sellye és társplébániánk, Újpetre gyermekeivel és hitoktatóival táboroztunk Magyarhertelenden. Képes "riport" a képgalériában megtekinthető.

*************************************************************************************